Saturday, November 27, 2010

kepada wanita2 di luar sane sile jauhi lelaki2 yg sebegini ye.. :)

dlm dunia arini kite susah nk percaye dkat org disekeliling kite..
yela, kite xtaw sama ada niat diorg baik atau x..
bg wanita2 di luar sana yg sdng mencari psngan hidup..
sy ingin b'kongsi sdkit psl 10 jenis lelaki yg perlu dijauhi..
agar slmt dunia dan akhirat..heheee

1.Lelaki yg sering ckp : 'Abg mmng syg kpd syg, tp abg blum sdia untuk hbungan yg serius'.

Lelaki sebegini mmng harus dijauhi..bayangkan kalo dh bercinta 5 tahun n dia still ckp mcm nih. ini maknenye korg bknlah pilihan dia ntuk m'jadi suri hidupnya malahan mungkin dia hanya menunggu wanita laen ntuk muncul dlm hidupnya dan slps itu dia akan meninggalkan korg slps berjumpa dngn wanita yg diidamkannya.

2.Lelaki yg sering m'hbungi atau m'hantar msg setiap waktu.

Lelaki sprt ini ade baiknye dan ade buruknye..bg sstngh org mungkin xkesah dngn lelaki jenis sprt nih..mrk akan rase bahagia krn ade lelaki yg m'ambil berat psl diri diorg..tp kdng2 lelaki sprt ini akan m'jd terlalu obses dan terlampau mengongkong kehidupan korg..tp ini semua terserah kpd diri masing2 k..

3.Lelaki yang suka mengajak anda keluar seperti teman tapi mesra.

Kalo korg jumpe dngn lelaki mcm nih, sile jngn m'buang mase korg..lelaki mcm nih takut dngn komitmen dan mungkin xdek ati pon nk korg jd sumone spesel dlm hidup dia..kalo dia layan korg mcm queen skalipon tp xnk declare ape2, dia mmng xnk siyes ngan korg..

4.Lelaki yg dh ada kekasih hati ttp still mahukan anda.

Ini jenis lelaki yg tamak haloba nk mampuih..dan sy rase smakin tinggi bilangannya dikalangan lelaki2 zaman skrg..siyesly kpd wanita2 di luar sane x b'baloi nk m'p'taruhkan prasaan korg ntuk lelaki yg mcm nih..ramai lg lelaki yg btul2 ikhlas ngan korg di luar sane..jd, tinggalkn je lelaki2 seperti ini..

5.Lelaki yg sering pikir ape yg dibuat semua betul dan ape yg kite buat semua slh.

Lelaki yg prsan bagus sprt ini silelah jngn dekati..menyakitkan ati je..agak2 kalo korg rela diri korg ditengking all d time..buley laa kutt dngn laki cmni..lelaki cmni xbley ditgur krn diorg memikirkan yg diorg hebat drpd wanita dr sgale segi..ish3...

6.Lelaki yang mementingkan diri semata-mata.

Lelaki jenis mcm nih selalu kite jmpe..jenis yg xreti bahase laa org kate..contohnya, korg dh bgtaw kat si dia ape kehendak korg or ape2 b'kaitan dngn relationship korg, tp dia still wat bodo je..xamek kesah lngsung..dia selalu amek mudah semua bnde yg korg ckp n dia xkan wat sesuatu yg dia rase xnk buat wlaupun demi kebaikan relationship korg..kalo tngh kapel mmng la xrase sngt bnde nih buley bg impak yg bsr, tp kalo dh kawen nnt, bru laa korg taw padahnye..so, pikir btul2 ye sblum melangkah lebih jauh :)

7.Lelaki yg x fhm kehendak sendiri.

Ini jenis lelaki yg xtaw pon sbnrnye ape yg dia nk dlm hidup dia..kire still t'awang2 lagikk laa..agak2 kalo kehendak sndiri pon dia xfhm, buley ke dia fhm kehendak korg n mslh korg nnt..fikir2 kanlaaa yeww :P

8.Lelaki yg selalu menggangu anda.

Lelaki jenis mcm nih, wlaupon korg kate korg sibuk tp dia tetap xpeduli dan still ganggu korg.,jenis mcm nih bnde2 kecik pon nk repot korg..mule2 mmng laa rase mcm best..lame2 buley rimass and lemass woo..

9.Lelaki yg suke mengutuk lelaki lain dan berharap korg xkan dekati lelaki yg dikutuk itu.

Lelaki seperti ini sebenarnye sngtlaa kuaaattt cemburunye..korg akan ade dibwh pengawasan dia 24 /7 laaa..padanya korg lngsung xbuley nk dekat dngn lelaki lain..boleh ke korg hidup dngn lelaki yg cemburu setiap mase??kalo sy, konpom XBOLEY..hehee

10.Lelaki yg tidak pandai memberi layanan yg betul kpd wanita

Ada lelaki yg pndai layan wanita ttp ramai juga yg xpndai..setiap wanita lain kehendaknye tntng jenis layanan yg diorg inginkan dr lelaki..ade wanita yg xbuley dngn lelaki jenis kasar2 nih, ade jugak yg xbuley dngn lelaki jenis yg romantik2 tahap dewa gitu...semuanya terpulang kpd citarasa setiap individu laa kaann..yg penting korg taw ape yg korg nk dan agak2 kalo bf korg yg skunk nih xseswai ngan korg, cpt2 laa tinggalkan diorg dr korg kecewa or merana di kemudian hari.. :D

so, inilaa antara serba sdikit yg buley sy kongsi 4 dis entry..
actually bnyk lg jenis lelaki yg kene korg jauhi tp xkan sy nk list kaann sume kat sini kaann..
korg pndai2 laa nilai sndiri k..
kalo korg pernah kecewa ngan lelaki, jngn ptus asa pulakk..
sbb kat luar sane maseh ramai lagi lelaki yg baik..
anggap jelaa naseb korg xbaik sbb t'jmpe lelaki yg mcm 2..
and jadikan sume tu sbg pengalaman...
sy ucapkan all the best bg yg sdng mencari 2..
hopefully korg jumpe lelaki yg korg idam2 kann..
thnx 4 reading k all my lalinkkk..
tata!

p.s: finding the love of my life is a so-not-easy task..whuishh! :P

4 comments:

cikuwada said...

aww, kak anis..rajenye menulis :p
entry ni best :)

loveydoveysofea said...

thanx syg.. :)

Miecyber said...

Nanti saya akan hati hati yer...

loveydoveysofea said...

yes dear..beware :D

Post a Comment